‘Omdat makkelijk winnen ook niet leuk is…’

‘Omdat makkelijk winnen ook niet leuk is…’

Vandaag de wedstrijd tegen LRC 3, een bekende ploeg waar we al sinds jaar en dag mogen voetballen. Waar we in het verleden nog wel eens werden verrast door enkele oud-Leerdamse grootheden die nog weleens hun opwachting wilden maken, is dit de laatste jaren gelukkig niet al te vaak meer het geval. De wedstrijd stond gepland voor 14.30 maar omdat Haantje net zo vlug is met autorijden als aan de bal waren hijzelf en ondergetekende al als eerste aanwezig op Sportpark Bruinsdeel. Na gecontroleerd te hebben in welke kleedkamer wij ons zouden mogen omkleden bleek ons nog een hele grote verrassing te wachten. Omdat de kantineomzet van deze week nog niet bevredigend was hebben ze, om zeker te weten dat er niemand buiten zou gaan kijken, onze wedstrijd op het hoofdveld ingedeeld.

Helaas vandaag ook weer een hoop afwezigen, naast de al langer afwezigen Sjaak, Wolter en Jon bleek ook Tonny nog niet fit na zijn duik van vorige week in Herwijnen (een 7 voor de moeite en een 7,8 als hij was blijven staan volgens de jury). Daarnaast mochten WP en Niels na vorige week op te zijn gegaan voor het A diploma, deze week al afzwemmen voor het B diploma. Nadat wij al een paar weken hebben mogen aanschouwen hoe goed ze getraind hebben met zwemmen, hebben ze dit diploma ook weten binnen te halen. Chapeau heren! Helaas ook geen Rob maar wel versterking vanuit Tricht 6; Michel ‘Buut’ Voorneveld en Patrick Baauw. De opstelling:

Roef; Redouan, Mike, Mark, Buut; Tim, Gregory, Ruben, Stan; Bix en Haantje. Op de bank begonnen Boer en Patrick.

We begonnen bijzonder scherp aan de wedstrijd en net als in de wedstrijd tegen Herovina had iedereen zijn aandeel in de opbouw. De bal ging vrij vlot van links naar rechts en we creëerden al snel de eerste mogelijkheden. LRC probeerde vooral gevaarlijk te worden via lange ballen op de niet bijzonder lange spits, een recept wat je niet vaak ziet. Na wederom een mooie aanval, ditmaal over de linkerkant, kwam de bal uiteindelijk bij Tim terecht die bewees niet alleen mooie doelpunten te kunnen maken. Een schuiver in de korte hoek was de keeper te machtig en leverde ons de verdiende voorsprong op; 0-1. Niet veel later lanceerde Bix met echt een geweldige pass Gregory die hierdoor alleen op de keeper af kon gaan, een kunstje wat aan Gregory welbesteed is; 0-2! Hierna kregen we in ieder geval via Bix en Stan en nog grote kansen waarbij vooral Stan na de wedstrijd zijn teleurstelling uitsprak hierover. Helaas was de uitspraak van Stan niet genoeg voor de dooddoener van de dag, zijn ‘misschien moet ik binnenkort met iemand hierover gaan praten' moest het afleggen tegen ‘Buut vrij voor de pot’ van Mark.

Zo goed als we de eerste helft in ieder geval begonnen, zo slecht begonnen we aan de 2e helft. LRC had wat spelers gewisseld en begon bijzonder fel af te jagen. Dit jagen leverde al snel balbezit op in onze eigen 16 voor LRC en met een onvervalste ippon wist Buut wel deze aanval onschadelijk maken, echter ging dit wel ten koste van een terechte penalty; 1-2. In het kwartier hierna ging in ieder geval alles fout wat in de eerste helft juist zo goed ging en voordat we het wisten had LRC zelfs de voorsprong te pakken. En omdat makkelijk winnen ook niet leuk is besloten we om er maar weer eens een schepje bovenop te doen.

Om de broodnodige routine aan het elftal toe te voegen, maar vooral omdat Tim Bourgondisch Geldermalsen van dienst moest gaan zijn bij de Griek, kwam Patrick Baauw in de ploeg en verhuisde Haantje naar de linkshalf positie. Vooral dat laatste bleek een zet van wereldklasse te zijn van coach Marco Stam. Want via eerst een lange bal van ondergetekende en later van Mark verscheen Haantje twee keer voor de goal en dit leverde 2 bijna identieke doelpunten op en hadden we de voorsprong weer te pakken; 3-4. Hierna nog een tweede gele kaart voor Buut, volgens de scheidsrechter en vrouwelijk publiek een twijfelgeval maar volgens ploeggenoten een terechte prent. In het restant van de wedstrijden wist LRC niet heel veel meer te creëren behalve een enkele corner en een vrije trap. Deze vrije trap wist Roef vakkundig te klemmen tussen zijn benen en niet veel later was daar dan eindelijk het laatste fluitsignaal.

Zo leverde deze kraker de broodnodige punten op echter dient Tricht 4 in de laatste krakers voor de winter, Hei- en Boeicop + Vuren jawel, nog goede resultaten nodig om de aansluiting met de middenmoot te pakken. Dat zijn allemaal zorgen voor de rest van de week, eerst maar genieten van deze mooi overwinning!