‘Één vogel maakt nog geen zwaluw’

Fanzone

omhoog
7 users have voted.

‘Één vogel maakt nog geen zwaluw’ 

 

Zoals vorige week al aangekondigd, vandaag de uiterst belangrijke wedstrijd tegen Lekvogels 2. Lekvogels 2 is een bekende opponent waarmee in het verleden vaak de degens gekruist zijn met vaak een positief resultaat. Vorig jaar leverde de confrontaties met de ploeg uit Lexmond nog 6 punten op, mede door een laat doelpunt in de uitwedstrijd van Stan (2-3). Een resultaat waar we vandaag voor zouden tekenen gezien de velen afwezigen. 

 

Nadat Niels en WP in de wedstrijd tegen Everstein al 90 minuten hadden geoefend, mochten ze vandaag dan toch echt afzwemmen. Daarnaast waren helaas ook Haantje, Redouan, Bix en Jon vandaag afwezig waardoor de teruggekeerde Tonnaldinho meteen een basisplek in de voorhoede kon opeisen. Daarnaast waren ook John Hak, Patrick Baauw en Benny vandaag bereid om de pelgrimstocht naar Lexmond af te leggen. De opstelling:

 

Roef; John, Mark, Mike en Tim; Benny, Stan, Gregory, Ruben; Tonny en Rob. Dit betekende dat Nan de beruchte vlaggenstok ter hand nam en het befaamde duo Patrick en Stam op de bank plaats zou nemen.

 

Omdat Lekvogels zou gaan starten in een 4-4-2 opstelling met een ruit, ook de favoriete variant van John en Benny, zou Tim wat vaker doorschuiven naar het middenveld waardoor we wat meer 3-5-2 zouden spelen, wat dan weer de favoriete opstelling is van mental coach Marco Stam. Dit heeft dan weer iets te maken met hoeken dichthouden wat wellicht weer iets met de dagelijkse functie van Stam te maken heeft. Dus zo hadden we op voorhand alleen maar winnaars. 

 

Vanaf het eerste fluitsignaal bleek dat we met deze wijziging in ieder geval onszelf aardig in de luren legden. Lekvogels is altijd een leuke tegenstander waartegen je de ruimte krijgt om te voetballen, dan moet je alleen wel kunnen voetballen en dat leken we vandaag aardig verleerd te zijn. Dan zie je dat de afwezigheid van William toch tussen de oren gaat spelen en spelers onzeker maakt. Constant turend over de zijlijn of de grote leider dan toch nog op zou komen dagen maar de aanwezigheid van William is tegenwoordig net een zonsverduistering. Schaars maar altijd weer bijzonder. 

 

Lekvogels was ondertussen lekker aan het combineren op het prima kurken kunstgrasveld en onder de Lexmondse zon, die toch feller is dan bijvoorbeeld de zon in Brakel of Vuren, hadden de mannen er aardig de vaart in. Via de Lexmondse Bombarda combineerden ze er aardig doorheen en was het Roef die ons met spectaculaire reddingen op de been hield. Langs de lijn gingen er al geruchten dat deze doelman normaal niet bij ons op goal staat, daar hadden ze dan ook gelijk in omdat Roef normaal onze spits is. 

 

Dan moet het ook vreselijk zuur zijn geweest voor Lekvogels dat bij een van de spaarzame aanvallen van groen-witte zijde het gelijk een doelpunt opleverde. Een veel beoefende variant zou dan eindelijk zijn vruchten afwerpen omdat Tim een lange peer naar veuren schitterend afrondde. Met een stift vanaf 20 meter, viel de bal via de onderkant van de lat binnen; 0-1. Echt een schitterend doelpunt! Behoudens een bijzondere poging van Benny gebeurde er in de verdere eerste helft maar weinig. 

 

Helaas was het in de rust routinier Rob die de strijd moest staken en voor hem in het veld zou publiekslieveling Nan zijn entree gaan maken. Meest opvallende in de rust verder was de discussie tussen Ruben en Gregory over wie nu het meeste balverlies had geleden in de eerste helft. Ruben beslechtte deze discussie overigens direct in zijn voordeel door 2 minuten na rust de bal bij de tegenstander in de voeten te schuiven: 17 om 16. 

 

De tweede helft had Tricht in ieder geval verdedigend de zaken iets beter op orde, echter kon er aanvallend geen vuist meer gemaakt worden. Lekvogels bleef de aanval zoeken en ook met steeds meer mensen voorin staan, dit leverde dan uiteindelijk dan ook de dikverdiende gelijkmaker op. Uit een afgeslagen corner werd de bal opnieuw ingebracht en door de spits ingekopt. Dat die over het hoofd werd gezien is eigenlijk ook een klein mirakel.

 

De angst sloeg in het elftal want zou dit dan een wedstrijd worden die we al vaker hebben gespeeld dit seizoen? In de rust voorstaan om vervolgens tijdens de 2e helft overrompeld te worden en puntloos van het veld te moeten stappen. Gelukkig niet! Niet veel later na de gelijkmaker werd Tim over de linkerkant gelanceerd, die slingerde de bal voor en via de teen van Gregory en een miraculeus effect was daar alweer de voorsprong! Of dit effect een ‘bewussie’ was of de bal via een wijnkurk achter de verbouwereerde doelman belandde is achteraf moeilijk te zeggen.

 

Helaas moest kort hierna de prima voetballende John Hak ook het veld verlaten en het zal voor John zelf ook een unicum zijn dat dit een gedwongen publiekswissel was. Patrick Baauw maakte hierbij zijn rentree in het elftal dat hij veel successen gebracht heeft. 

 

Nu stonden er nog zo’n 20 minuten op de klok en Lekvogels bleef nu met nog meer spelers voorin staan. Maar nu Gregory en Ruben het eindelijk eens waren geworden, wonnen ze bijna alle duels op het middenveld. Tackles, kopduels, gewone duels; alles wist het duo in Trichts voordeel te beslissen en zo kon de winst Tricht 4 niet meer ontgaan. Met wederom nog een puike redding van Roef op een vrije trap bleek hij vandaag een te grote sta in de weg voor Lekvogels. 

 

Met deze belangrijke tweede overwinning van het seizoen nestelt Tricht zich in de middenmoot van de sterke 3e klasse. Volgende week wacht de confrontatie met Schelluinen 3, wederom een concurrent maar wel een onbekende ploeg. Komt dat allen zien om 14.30 op Sportpark Crayenstein!