Historie van V.V.Tricht

De voetbalgeschiedenis van V.V. Tricht dateert van 8 juni 1919. Hoewel de club in 1939 ter ziele ging en weer opgericht werd op 31 mei 1944 is het duidelijk dat we in Tricht een rijke voetbalhistorie hebben. De geschiedenis van onze vereniging is dan ook vastgelegd in twee jubileumboeken die zijn uitgegeven in 1984 en 1994. Een aantal jubileumboeken van 1994 zijn nog voor de liefhebber beschikbaar.

Het ledental van 600 geeft aan dat we in de regio aardig mee doen. Het was een belangrijke beslissing voor onze club om in 1964 over te gaan van het zondagvoetbal naar de zaterdag. Mede door die beslissing groeide de vereniging van 3 teams in de jaren 50 tot 29 teams nu, onderverdeeld in een damesteam, 6 herenelftallen en 22 jeugd teams. De doelstellingen van onze vereniging zijn simpel. We gaan voor het echte amateurvoetbal, met als uitgangspunt zo hoog mogelijk spelen vanuit een goede organisatie en opleiding. De jeugdopleiding is daar heel belangrijk in voor doorstroming naar de senioren. Ondanks dat we een aardig en goed verzorgt complex hebben blijven er wensen voor de toekomst. We beschikken over 8 kleed- en 2 scheidsrechters lokalen. Om te kunnen spelen en oefenen hebben we de beschikking over 3 speelvelden en 3 trainingsstroken.

Het fundament van de vereniging zijn de vele vrijwilligers die zich al jaren inzetten. Die inzet is goud waart. We zijn trots op onze vrijwilligers die in al die jaren veel tot stand hebben gebracht. De voetbalresultaten waren in de bijna 80 voetbaljaren van Tricht wisselvallig. In de jaren 30 speelden we op een aardig niveau in de 3e klas van de KNVB.

Moeilijke tijden kenden we in de jaren van 1950 tot 1960. Een hoogtepunt kwam in 1986 toen we het kampioenschap behaalden in de 3e klas van de KNVB. We promoveerde naar de 2e klas, toen op één na het hoogste niveau in het zaterdag voetbal. Nu spelen we met ons eerste team in de 3e klas zuid 1 en dat is op dit moment een plaats waar we thuis horen. Er is natuurlijk heel veel te vertellen over onze vereniging maar ik nodig U liever uit op ons complex om eens naar een wedstrijd te komen kijken.

Tot slot wil ik namens de leden een woord van dank richten aan alle vrijwilligers en sponsors die het mogelijk maken dat we met onze club een goed bestaansrecht hebben.

Bart Pellegrom
Voorzitter V.V.Tricht